GOUD NADERT DE KORTE TERMIJN TOP, WAARDOOR ER TWEE MOGELIJKE SCENARIO’S VOOR BITCOIN ONTSTAAN

Het edelmetaalgoud en zijn digitale tegenhanger, Bitcoin, bevinden zich al meer dan twee jaar in een veilige wapenwedloop. De twee activa werden vanaf Zwarte Donderdag nog nauwer met elkaar verbonden, toen beleggers op zoek gingen naar de beste afdekking tegen inflatie.

De oorspronkelijke uptrend van de safe haven asset kan tot een einde komen, of op zijn minst de voorbereiding van een aanzienlijke terugtrekking. Zou de voortdurende correlatie een gouden instorting gevaarlijk kunnen maken voor crypto? Of zal het kapitaal uit het geelgekleurde metaal naar Bitcoin stromen? 

TD 9 TRIGGERS SELL SETUP ON MONTHLY GOLD CHARTS, MASSIVE CHANGE IN TREND POSSIBLE

Gold piekte te midden van de laatste recessie tegen prijzen die net onder de $2.000 lagen. Het duurde meer dan tien jaar voor het edelmetaal om die hoogtepunten opnieuw te bekijken en ze eruit te halen.

Laaste maand stegen de goudprijzen tot meer dan $2.000, waardoor een nieuw record werd bereikt. Augustus sloot gisteravond de maand af met een langbenige doji, wat duidt op besluiteloosheid en een mogelijke ommekeer.
De nieuwe maandelijkse opening in september maakte de vooruitzichten voor XAUUSD alleen maar slechter, waardoor een 9-verkoopopstelling op de TD Sequential-indicator werd geactiveerd. De technische analyse-indicator is zeer betrouwbaar en werd ontworpen door Thomas Demark om potentiële trenduitputting en dus omkeringen te timen.Het laatste grote 9-signaal was een koopopstelling in de maand na het dieptepunt van 2015. De omkering bij de 9-telling was zo krachtig, dat het een 1 in zijn spoor liet, waardoor een nieuwe uptrend count begon. Een volledige 56 maanden later, kan de meer dan 85% ROI uptrend tot een einde komen.

WILL THE PRECIOUS METAL MELTDOWN BENEFIT, OR BURN BITCOIN?

Dingen zien er niet erg helder uit voor goud, maar kan de safe-haven-activabeveiliging ook slecht zijn voor Bitcoin, of iets waar de crypto-activabeveiliging van kan profiteren?

Een recente correlatie tussen goud en de crypto-activa zou suggereren dat als er goudneuzen worden gebruikt, Bitcoin ook een sterke correctie zou kunnen zien. Als het goud toevallig de allereerste cryptocurrency naar beneden sleept, zou het recente begin van de stierenmarkt in de problemen kunnen komen.

Maar er is een ander scenario dat niet al te vergezocht is. Kapitaal zou uit het edelmetaal kunnen stromen naar Bitcoin.

De recente pandemie en de uitdagingen in verband met de goudleveringsketen hebben de vraag naar door grondstoffen gedekte penningen, die het fysieke goudbezit vertegenwoordigen, doen toenemen. De trend om een hard asset aan een crypto-munt te binden is sterk toegenomen, maar Bitcoin dient het doel al goed, en misschien zelfs wel beter.

In tegenstelling tot goud heeft Bitcoin een bekend, eindig aanbod. Met het gepraat over Elon Musk die edele metalen uit asteroïden slaat, hedgefondsen die recente goudwinsten opnieuw toewijzen aan Bitcoin, en andere grote veranderingen in de vraag naar het metaal, is een overdracht van kapitaal naar de crypto-markt aannemelijk.

En met het geweld, het protest en de politieke onrust die over de hele wereld de straat op gaan, wordt de noodzaak van een niet-fysiek, niet-soeverein, safe-haven-activum met de dag duidelijker.