Trading Veteran Eyes Key Bitcoin Support, föreslår korrigering slutförd

Bitcoin verkar vara beredd att återuppta sin uppåtgående trend så länge den håller sig över en kritisk stödbarriär.

  • Efter en brant korrigering mot $ 29 000 kan Bitcoin vara redo att komma tillbaka mot nya rekordhöga toppar.
  • Handelsveteranen Peter Brandt föreslår att korrigeringen kommer att vara över så länge BTC innehar över $ 30.000.
  • Underlåtenhet att göra det kan orsaka paniksäljning bland investerare, vilket kan sänka priserna.

Bitcoin har gått in i en ny korrigeringsperiod. Ändå föreslår en av de mest framstående tekniska analytikerna i branschen att nedgången kan ha nått utmattning.

Bitcoin träffar lokal botten

Peter Brandt, VD för Factor LLC, betonade att Bitcoins pris tenderar att skapa ett tydligt mönster innan det får branta korrigeringar under sina berömda paraboliska framsteg.

En sådan marknadsstruktur var kännetecknande för tjurmarknaden 2015-2017 då den upprepades i varje retracement. Den 40-åriga handelsveteranen definierar sådana tillbakadrag som „Hump, Slump, Pump, and Dump.“

”Hump to Slump var en enkel korrigering. Sedan pumpade in i nya toppar FOMO av privatkunder. Efter pumpen kom en längre korrigering, då Dump tvättade ut FOMO-köparna. Efter dumpningen fortsatte tjurmarknaden, säger Brandt.

Analytikern tror att Bitcoins pågående bull run kan följa samma skript eftersom den senaste retracement uppfyller Brandts tillbakadragningsdefinition.

Humpen inträffade mellan december. 27, 2020 och jan. 3, 2021, när BTC: s pris steg med nästan 35%, från ett lägsta av $ 25,850 till ett högt av $ 34,830. Korrigeringen på 20% som följde mot $ 27 800 var nedgången. Den efterföljande uppgången på 51,50% mot en ny rekordhög nivå på 42 125 dollar kan betraktas som pumpen.

Brandt antyder nu att den nedgång på 31,40% som Bitcoin har gått igenom under de senaste två veckorna kan beskrivas som dumpningen. Enligt denna berättelse kan flaggskeppets kryptovalutans korrigeringsperiod vara över och upptrenden kommer sannolikt att återupptas. Trots de hausseartade utsikterna varnade Brandt för att det finns en chans att denna avhandling kan ogiltigförklaras.

Varningsskyltar i horisonten

Ett alternativ till „Hump, Slump, Pump, and Dump“ -sekvensen är att Bitcoin träffade en marknadstopp som inte skiljer sig från toppen i mitten av december 2017.

En av de viktigaste baisseartade tecknen på det sjunkande 18-dagars glidande genomsnittet, vilket kommer att bekräftas av en avgörande ljusstake nära $ 30.070.

”18-DMA-linjen har rullat över. Den 21 januari var WBB nere. En andra nedåt WBB som stängde under den 21 januari låg skulle vända Factor Daily Trend Model från upp till ner, säger Brandt.

Baserat på hans analys verkar det som att Bitcoins öde kommer att bero på dess förmåga att stänga över eller under intervallet $ 30 000 – $ 38 000. Genom att skära igenom overheadmotståndet kommer upptrenden att återupptas och BTC kommer att sikta på nya rekordhöga toppar.

Icke desto mindre, om försäljningspressen ökar runt de nuvarande prisnivåerna, kan det ha styrkan att trycka kryptovalutans marknadsvärde under $ 30.000. En mer komplicerad retracement skulle äga rum om detta skulle hända och skicka BTC mot $ 26 000 eller lägre.